ctosay

  • ۰
  • ۰

ساخت و فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه

فرمت : WORD تعداد صفحه :119

فهرست مطالب

عنوان صفحه

چکیده فارسی ...................................

چکیده انگلیسی .................................

پیش گفتار .....................................

بخش اول مباحث نظری

فصل اول اسفرزه

1-1 اسفرزه ....................................

1-1-1- ریخت شناسی .............................

2-1-1- زمان جمع‌آوری ...........................

3-1-1- خرده نگاری .............................

4-1-1- طرز نگهداری ............................

5-1-1- دامنه انتشار ...........................

6-1-1- مواد متشکله ............................

7-1-1- مواد مصرف گیاه .........................

8-1-1- مهم‌ترین اثرات گزارش شده اسفرزه .........

1-8-1-1- بیماریهای قلبی عروقی ................

9-1-1- نحوه مقدار مصرف به عنوان ملین گیاهی ....

10-1-1- مکانسیم اثر ...........................

11-1-1- موارد عدم مصرف ........................

12-1-1- در دوران بارداری و شیردهی .............

13-1-1- تداخل دارویی ..........................

14-1-1- موارد احتیاط ..........................

15-1-1- اشکال دارویی ..........................

2-1- کنترل کیفی و کمی شیمیایی پوسته دانه اسفرزه

فصل دوم یبوست

1-2- یبوست ....................................

2-2- اتیولوژی .................................

3-2- درمان ....................................

1-3-2- درمان غیر دارویی .......................

2-3-2- درمان دارویی ...........................

4-2- سوء مصرف ریلمین‌ها ........................

فصل سوم کلیات فرآورده‌ جوشان

1-3- مقدمه ....................................

2-3- تعریف پودر ...............................

1-2-3- انواع پودرها ...........................

3-3- تعریف گرانول .............................

1-3-3- انواع گرانولها .........................

4-3- مزایای فرآورده‌های پودری و گرانولی ........

5-3- معایب پودرها و گرانولها ..................

6-3- کلیاتی در مورد فرآورد‌ه‌های جوشان ..........

1-6-3- مکانسیم ایجاد جوش در فرآورده‌های جوشان ..

2-6-3- مواد بکار رفته در فرآورده‌های جوشان .....

1-2-6-3- منابع اسیدی ..........................

2-2-6-3- منابع بازی ...........................

3-2-6-3- چسباننده .............................

4-2-6-3- ترکیبات شیرین کننده ..................

5-2-6-3- ترکیبات طعم دهنده ....................

6-2-6-3- رنگ دهنده ............................

7-2-6-3- مواد افزایش دهنده محلولیت ............

8-2-6-3- مواد پایدار کننده ....................

7-3- بسته‌‌بندی .................................

8-3- انواع فرآورده‌های جوشان ...................

1-8-3- پودرهای جوشان ..........................

2-8-3- گرانولهای جوشان ........................

1-2-8-3- گرانولاسیون مرطوب .....................

1-1-2-8-3- مزایای گرانولاسیون مرطوب .............

2-2-8-3- گرانولاسیون خشک .......................

3-2-8-3- گرانولاسیون به روش ذوب ................

9-3- آزمایشات کنترل فیزیکوشیمیایی گرانولهای جوشان

1-9-3- خصوصیات ظاهری ..........................

2-9-3- تعیین مقدار موثره دارویی ...............

3-9-3- زمان جوشش و انحلال ......................

4-9-3- PH محلول ...............................

5-9-3- تعیین مقدار رطوبت گرانولها .............

10-3- آزمایشات پایداری و تعیین غیر مفید دارو ..

1-10-3- آزمایش پایداری تسریع شده ..............

2-10-3- آزمایش پایداری ادواری .................

3-10-3- عمر قفسه‌ای ............................

فصل چهارم کار تجربی

بخش دوم : مباحث تجربی

1-4- مقدمه ....................................

2-4- وسایل و دستگاههای بکار رفته ..............

3-4- مواد بکار رفته ...........................

4-4- تهیه پودر پوسته دانه اسفرزه ..............

1-4-4- کنترل‌های کیفی و کمی شیمیایی پوسته دانه اسفرزه

5-4- تعیین ریزش پودر ..........................

6-4- تهیه گرانول جوشان ........................

7-4- آزمون‌های کنترل فیزیکوشیمیایی .............

1-7-4- بررسی خواص ظاهری .......................

2-7-4- تعیین ریزش گرانولها ....................

3-7-4- آزمون تعیین PH محلول ...................

4-7-4- تعیین مدت زمان جوشش و چگونگی انحلال .....

5-7-4- آزمون تعیین مقدار موثر دارویی ..........

6-7-4- آزمایش پایداری .........................

1-6-4- انتخاب مخلوط اسید و باز در حضور اسفرزه .

2-6-4- استفاده از سورفکتانت‌ها .................

3-6-4- اصلاح طعم فرمولاسیونهای منتخب ............

4-6-4- اصلاح طعم فرمولاسیون توسط شیرین کننده ....

5-6-4- انتخاب فرمولاسیون نهایی .................

فصل پنجم نتایج و بحث

1-5- مقدمه ....................................

2-5- نتایج و بحث مربوط به مطالعات انجام شده بر روی ریزش پودر اسفرزه ...............................................

1-2-5- تابعیت ریزش پودر اسفرزه ................

2-2-5- نتایج حاصل از بررسی ریزش پودر اسفرزه توسط دستگاه ریزش سنج

3-5- نتایج حاصل از بررسی ریزش پودر اسفرزه با محاسبه اندیس کار و ضریب هانسر .........................................

4-5- بررسی فرمولاسیون‌های تهیه شده بررسی انتخاب منابع اسیدی و بازی

5-5- بررسی فرمولاسیونهای تهیه شده جهت دستیابی به PH مناسب

6-5- بررسی فرمولاسیون‌های تهیه شده از سورفکتانتهای مختلف

7-5- بررسی فرمولاسیون تهیه شده از منابع اسیدی و بازی، طعم دهنده و شیرین کننده ...................................

8-5- بررسی فرمولاسیون جدول (13-4) حاوی شکر و آسپارتام

9-5- نتایج حاصل از نظر خواهی داوطلبین در مورد 3 فرمولاسیون

10-5- آزمونهای پایداری تسریع شده ..............

11-5- نتیجه‌گیری نهایی .........................


چکیده فارسی:

عنوان پایان نامه : ساخت و فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه

نگارنده: بهاره افشاری

اساتید راهنما: دکتر فرازمجاب دکتر سید علیرضا مرتضوی

آدرس: دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران کدپستی: 6153-14155

در این تحقیق فرآورده جوشان حاصل از پوسته دانه اسفرزه در خانواده بارهنگ بصورت گرانولاسیون مرطوب تهیه شد. پوسته دانه اسفرزه از شرکت ایران داروک تهیه تحت و تست‌های فارماکوپه‌ای شامل: (ضریب تورم، خاکستر تام، وزن خشک و مواد ناخالصی) مبتنی بر استاندارد رفرانس‌ها قرار گرفت. سپس فرمولاسیونهای متعددی، (در مجموع 30 فرمولاسیون) شامل نسبت‌های متفاوتی در پوسته‌ دانه اسفرزه، اسید و بازهای مختلف شامل (اسید سیتریک،‌اسید تارتاربک و سدیم بی‌کربنات)،‌پلی و منیل پیرولیدون بعنوان چسباننده، افزودنیهای دیگر شامل (رنگ دهنده، طعم دهنده و شیرین کننده)‌ با هم مخلوط هستند و توسط اتانول %90 به گرانول تبدیل شدند گرانولهای تهیه شده از یک بامش 10 عبور داده شدند و در آون با دمای سانتی‌گراد خشک گردیدند. سپس از یک بامش 20 عبور داده شد. نتیجه فرمولاسیونها تهیه شده توسط خصوصیات ظاهری، زمان جوشش وPH، ریزش و میزان ماده مؤثره بررسی شد. البته باید توجه داشت که هر گرم از گرانول تهیه شده معادل 40 میلی‌لیتر موسیلاژ به دنبال اضافه کردن بافر با 8/6= PH می‌دهد.

3 فرمولاسیون با طعم‌های مختلف تهیه شد و توسط 10 نفر از داوطلبین سالم تست شد. بعد از انجام آنالیز‌های آماری (فریدمن- ویکگسون)، بهترین فرمولاسیون شامل (%9 اسید سیتریک، % 19 اسید تارتاریک با %32 سدیم بی کربنات، % 40 پوسته دانه اسفرزه، 300 میلی‌گرم ساکاند، 750 میلی‌گرم آسپارتام) انتخاب شد. سرانجام مطالعات پایداری تبریع شده روی فرمولاسیون منتخب به مدت 6 ماه در دمای سانتی‌گراد و رطوبت % 75 انجام شد. در طی ماه 1، 2، 3 و 6. نمونه گیری انجام و تستهای فیزیکوشیمیایی روی فرمولاسیون صورت گرفت. در نتایج اختلاف معنی‌داری (05/0 > P) دیده نشد و پارامترهای گفته شده در بالا در طی 6 ماه روی فرمولاسیون انجام گرفت.

کلمات کلیدی: پسیلوم اواتا، گرانولهای جوشان، پوسته دانه اسفوزه، فرمولاسیون گرانول، گرانولاسیون مرطوب، مطالعات پایداری.


Abstract

Subject: Preparation and Formulation of effervescent granules from psylliom husk

Author: Bahareh Afshari

Supervisors: Dr.S.A. Mortazavi Dr. F. Mojab

Address: School of pharmacy, shahid Beheshti university (M.C.), P.O.

Box: 14155-6153/ Tehran.

In this study effervescent psyllium husk (plantago ovata fam. Plantaginaceae) granules were prepared, using the wet granulation method. With of psyllium husk was obtained from Iran – Darouk company and underwent pharmacopoeal tests, (Suelling indeed , total ash, moisture content and foreign organic matter ) based on standard references. Next various pormulations (over – all 30 for mulations) containing defferent ratios of the husk , various acids and bases including citric acid , tartaric acid and sodium bicarbonate, poly rinyl pyrrolidone (PVP, as binder) and other additives (including: colouring agent and sweetener) were thoroughly mixed and for med into granules , following the addition of ethanol (90%). The granules prepared were then initially passed through amesh # losiere, dried in a oven and subsequently passed through a mesh # 20 sierce. The resulting for mulations were then tested in terms of apparent characteristics, effervescence time, PH, flow ability and assay of active ingredients.

It should be noted that each gram of the granules prepared should for m. at least 40ml of mucilage on the addition of (PH, 6.8 buffer (final volume of 500 ml).

There for mulations with different tastes were prepared and tested by 10 healthy – volunteers. After statistical analysis (Freedman Wilcox an) , the best for mulation was ed (containing ; citric acid 9% , tartinc acid 19% , sodium bicarbonate 32% , psylliom husk 40% , sucrosc 300 mg, aspartame 750 mg) . finally , accelerated Stability studies were perfor med on the ed for mulation for 6 months at a temperature of and 75% R.H.

At interrals of 1, 2, 3 and 6 months , samples were taken and examined in terms of all the physicochemical tests mentioned above. Results obtained showed no significant change (P>0/05) in the parameters tested over a period of 6 months.

Key words: pysllium ovata, Effervescent Granules, Psylliom Husk , Granule Formulation, wet granulation , stability studies.


پیشگفتار:

امروزه ضمن گسترش روز افزون تحقیقات در زمینه داروهای گیاهی، تجویز و کاربرد آنها روز به روز در کشورهای مختلف جهان رو به افزایش است. علت عمده این توجه آن است که گیاهان در قرن‌های پیش مورد مصرف دارویی بوده‌اند و اثرات درمانی آنها در طول سالیان متمادی تجزیه و به اثبات رسیده است، کشور ایران نیز از لحاظ جغرافیایی و آب و هوایی از موقعیت مناسبی برخوردار است و برخورداری از این عامل مهم باعث گردیده در بین گیاهان دارویی موجود در ایران که رشد گونه‌های مختلف گیاهی در آن امکان پذیر باشد همچنین سابقه بسیار طولانی در کاربرد آنها توسط دانشمندان بزرگ و صاحب نام، از پیشروان استفاده از گیاهان در درمان بوده و نقش بسزایی در تکامل گیاه درمانی در طی قرون و اعصار ایفا نموده است.

گیاه اسفرزه با نام علمی Psylium ovata به منظور درمان یبوست و ضد التهاب دستگاه گوارشی به کار می‌رود. البته اثرات درمانی متعددی به غیر از موارد بالا از این گیاه کشف شده، از جمله این کاربرد‌ها می‌توان: کمک به کاهش کلسترول خون و همچنین کاهش قند خود در افراد دیابتی را نام برد. لذا با توجه به اثرات درمانی این گیاه، پذیرش بهتر بیماران و سهولت مصرف توسط بیماران و عدم وجود آن به صورت جوشان در بازار دارویی کشور، در این پایان‌نامه اقدام به تهیه فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه نمودیم. لازم به ذکر است اثر درمانی اسفرزه هم در دانه و هم در پوسته دانه آن موجود می‌باشد که خاصیت معینی آن در پوسته دانه 5 برابر دانه اسفرزه می‌باشد.









سایر محصولات :
ساخت و فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه

ساخت و فرمولاسیون گرانول...

آموزش تصویری دستورات Matlab در پردازش تصاویر رقومی بخش 1

آموزش تصویری دستورات Matlab در...

دانلود مقاله بررسی دره سیلیکون و رمز موفقیت آنword 50 صفحه

دانلود مقاله بررسی...

ساخت داربست های مهندسی بافت به روش Gas Foaming

ساخت داربست های مهندسی بافت به...

زمین شناسی ساختمانی و مسائل زیست محیطی معدن سرب راونج دلیجان

زمین شناسی ساختمانی...

روشهای اندازه گیری و تمهیدات پایداری شیب در معادن سطحی

روشهای اندازه گیری و...

مقاله روانشناسی

مقاله روانشناسی...

دانلود نمونه سوالات کنکور فنی و حرفه ای رشته کامپیوتر سال 87 تا 93 با پاسخنامه

دانلود نمونه سوالات کنکور فنی...

تأثیر آموزش مهارت های زندگی در سلامت روان افراد

تأثیر آموزش مهارت های زندگی در سلامت...

مقاله رنگ و حالت الکترونی مولکولها

مقاله رنگ و حالت الکترونی مولکولها...

مقاله رمزنگاری اطلاعات

مقاله رمزنگاری اطلاعات...

مثال اموزشی نحوه استفاده از مدل چند فازی mixture در انسیس فلوینت

مثال اموزشی نحوه استفاده از...

راههای ایجاد علاقه به پوشش اسلامی

راههای ایجاد علاقه به پوشش اسلامی...

رابطه نسبتهای نقدی و تعهدی

رابطه نسبتهای نقدی و تعهدی...

مثال اموزشی نحوه استفاده از روش شبیه سازی چند فازی vof در انسیس فلوینت

مثال اموزشی نحوه استفاده...

رابطه سبک اسناد با پیشرفت تحصیلی در دختران و پسران سال سوم دبیرستان

رابطه سبک اسناد با پیشرفت...

تعیین میزان استئواینتگریشن و بررسی اپیتلیوم در سطح ایمپلنت به روش بدون فلپ در پنج گروه مختلف

تعیین میزان استئواینتگریشن و بررسی...

بررسی اثر یک UDMA جدید بر خواص مکانیکی کامپوزیت دندانی آزمایشی

بررسی اثر یک...

بررسی نیاز به درمان های ارتودنسی در دانش آموزان

بررسی نیاز به...

ترفندها وکلک های تلگرام

ترفندها وکلک های تلگرام...

پروژه طراحی تابلو روان ۸۸‎

پروژه طراحی تابلو...

پاورپوینت در مورد مراقبت و نگهداری از کودکان

پاورپوینت در مورد مراقبت و...

پاورپوینت در مورد پیوندهای شیمیایی

پاورپوینت در مورد پیوندهای...

پاورپوینت در مورد مرز بین کشور هادانمارک و سوئد

پاورپوینت در مورد مرز بین کشور...

پاورپوینت در مورد مدیریت کیفیت فراگیر TQM

پاورپوینت در مورد مدیریت...

پاورپوینت در مورد مراحل نیازسنجی بهداشتی

پاورپوینت در مورد مراحل نیازسنجی بهداشتی...

پاورپوینت در مورد مدیریت منابع انسانی در ورزش و تفریحات سالمارزش ها

پاورپوینت در مورد مدیریت...

پاورپوینت در مورد مدیریت تولید و عملیات

پاورپوینت در مورد مدیریت تولید...

پاورپوینت در مورد مدیریت و تشکیلات کارگاهی

پاورپوینت در مورد مدیریت و تشکیلات کارگاهی...

پاورپوینت در مورد مدیریت تغییر

پاورپوینت در مورد مدیریت تغییر...

پاورپوینت در مورد مدیریت توسعه تامین کنندگانصنعت خودرو

پاورپوینت در مورد...

پاورپوینت در مورد مدیریت بحران

پاورپوینت در مورد...

پاورپوینت در مورد مراقبت و نگهداری از کودکان

پاورپوینت در مورد مراقبت و نگهداری...

مقاله مروری بر علل شکست پروتزهای کامل

مقاله مروری بر علل شکست پروتزهای...

پاورپوینت در مورد پیوندهای شیمیایی

پاورپوینت در مورد پیوندهای شیمیایی...

پاورپوینت در مورد مرز بین کشور هادانمارک و سوئد

پاورپوینت در مورد...

پاورپوینت در مورد مدیریت کیفیت فراگیر TQM

پاورپوینت در مورد مدیریت کیفیت فراگیر...

پاورپوینت در مورد مراحل نیازسنجی بهداشتی

پاورپوینت در مورد مراحل نیازسنجی...

پاورپوینت در مورد مدیریت منابع انسانی در ورزش و تفریحات سالمارزش ها

پاورپوینت در مورد مدیریت منابع...

پاورپوینت در مورد مدیریت تولید و عملیات

پاورپوینت در مورد مدیریت تولید...

پاورپوینت در مورد مدیریت تغییر

پاورپوینت در مورد مدیریت تغییر...

پاورپوینت در مورد مدیریت و تشکیلات کارگاهی

پاورپوینت در مورد مدیریت و تشکیلات کارگاهی...

پاورپوینت در مورد مدیریت توسعه تامین کنندگانصنعت خودرو

پاورپوینت در مورد مدیریت...

پاورپوینت در مورد مدیریت بحران

پاورپوینت در مورد مدیریت بحران...

پاورپوینت در مورد مراقبت و نگهداری از کودکان

پاورپوینت در مورد مراقبت و...

مقاله درمان سریع در مطب

مقاله درمان سریع...

پاورپوینت در مورد پیوندهای شیمیایی

پاورپوینت در مورد پیوندهای...

پاورپوینت در مورد مرز بین کشور هادانمارک و سوئد

پاورپوینت در مورد مرز...

بهره‌وری میزان تولید و سنجش آن و مفهوم ارزش افزوده
تحقیق در مورد یوگا، تاریخچه و کلیت
کلیاتی در خصوص حوادث و گزارش های جنایی، عامه پسند
باسالت‏‏، خواص و کاربردها
خصوصیات چینی و سرامیک
الگوریتم ژنتیک
مقاله پولشویی
مقاله مخابرات
مقاله نماز نیاز به درگاه بی نیاز
کلیاتی در خصوص حوادث و گزارش های جنایی، عامه پسند
اکولوژ فیزیولوژیک
مقاله در مورد خاویار
تحقیق در مورد دستگاه CNC
تحقیق در مورد بیمه و مسئولیت مدنی

کلمات کلیدی :گرانول وشان پوسته یزش پودر سفرزه the granules prepared مای انتیzwnj گراد فرمولاسیون گرانول وشان فرمولاسیون گرانول وشان کمی یمیایی پوسته پوسته انه انه سفرزه یزش پودر وشان پوسته گرانول وشان گرانولاسیون مرطوب های وشان پودر سفرزه یرین کننده سفرزه پوسته فرمولاسیون ndash ارویی گرانول پایداری granules رمانی گرانولاسیون
  • ۹۶/۰۸/۲۸
  • فصل هنری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی